Belastingen

De belastingen, het is iets waar veel ondernemers tegenop zien. Ongeacht in welke rechtsvorm u opereert, wij helpen u graag met de belastingaangifte. Samen met u bepalen wij uw juiste fiscale positie voor nu en in de toekomst.

De belastingen: het is iets waar veel ondernemers tegenop zien. Of u nu opereert als eenmanszaak, maatschap of vof, wij helpen u graag met de belastingaangifte. Samen met u bepalen wij uw juiste fiscale positie voor nu en in de toekomst. In moeilijke gevallen kan dit leiden tot bezwaarschriften en/of beroepsprocedures.

Wij verzorgen onder andere de aangiftes en adviezen met betrekking tot: 

1. Inkomstenbelasting
2. Vennootschapsbelasting 
3. Omzetbelasting 
4. Loonbelasting 
5. Successierechten 
6. Dividendbelastingen

In overleg met u bepalen we dan de mogelijkheden en onmogelijkheden van de te volgen fiscale wegen, rekening houdend met de bestaande jurisprudentie. Zo kijken wij met u onder andere naar zaken als de investeringsaftrek, de zelfstandigen- of startersaftrek, de MKB winstvrijstelling en meer relevante regelingen voor uw bedrijf. 

Met Tax Consultants en Advies BV wordt u volledig ontzorgt als het gaat om het regelen van fiscale zaken. Wij nemen alles uit handen en zijn de gesprekspartner met de Belastingdienst. Dit betekent dat wij ook zorgdragen voor alle correspondentie met de Belastingdienst. Neem met ons contact op voor een vrijblijvend gesprek en laat u goed adviseren. Wij maken graag kennis met u!

Bedrijfsadministratie

Als ondernemer heeft u administratieve verplichtingen die door de Belastingdienst worden opgelegd. Wilt u weten welke verplichtingen er voor u zijn en wat u daarvoor moet doen? Wilt u fiscale geschillen voorkomen?

U dient te zorgen voor een deugdelijke bedrijfsadministratie. De administratie moet voor lange tijd bewaard worden en u heeft verplichtingen in de vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en omzetbelasting, die de Belastingdienst en de uitvoeringsinstelling controleren. Bij het voeren van een volledige bedrijfs-, salaris- en personeelsadministratie komt heel veel kijken.  Door de toenemende wet- en regelgeving zijn deze voor ondernemers bijna niet meer te volgen. Wij ontzorgen u volledig met betrekking tot de volgende gebieden:

  • Bedrijfsadministratie

Als ondernemer bent u wettelijk verplicht een goede administratie bij te houden en te bewaren die is afgestemd op de aard van uw bedrijf. Begin daarom meteen met het opzetten van een overzichtelijke administratie want deze vormt ook de basis van uw aangiften voor de belastingdienst en is van belang voor uw bedrijfsvoering. Wij adviseren en bieden u ondersteuning op dit gebied.

  • Personeelsadministratie

Het hebben van personeel  vraagt een investering in geld, maar ook tijd en energie. Bespaar tijd door al uw administratieve rompslomp rondom de salarisadministratie uit te besteden bij een specialist die de administratieve afwikkeling tot in de puntjes verzorgt. Maar ook elke wet- en regelwijziging nauwlettend in de gaten houdt en ervoor zorgt dat u er geen omkijken naar heeft. Denk aan personeelsbeleid, werknemersvoordelen maar ook het begeleiden en ondersteunen van medewerkers bij personeelsregelingen, werving en selectie en opstellen van personeelsadvertenties.

  • Salarisadministratie

U wilt uw personeel altijd op tijd en correct uitbetalen. Continuïteit en kwaliteit zijn daarom van groot belang voor een goede salarisadministratie. De salarisadministratie uitbesteden is vanwege de alsmaar veranderende wet- en regelgeving dan ook sterk aan te bevelen. Het invoeren van de werkkostenregeling, een subsidieregeling of de inhoudingen die op het loon dienen plaats te vinden, jaaropgaven, loonstroken allen zijn onderdelen van de salarisadministratie.

Met een bedrijfsadministratie van  heeft u alles netjes op orde en bent u klaar voor elke controle. Neem met ons contact op voor een vrijblijvend gesprek. Wij maken graag kennis met u!